hello world!
Pagina anterioară!
Publicat la: Tue/Jun/2023


Eco Digital

ID-ul proiectului: 2022-1-IS01-KA220-SCH-000086751


EcoDigital este un proiect Erasmus+ cu o durată 30 de luni, inițiat de 6 organizații și implementat în Islanda, Grecia, Cipru, Olanda și România.

Obiectivele proiectului EcoDigital sunt:

 1.  sensibilizarea cu privire la impactul digitalizării asupra mediului.
 2.  să extindă instrumente de formare și de educare privind aspectele legate de schimbările climatice care sunt mai puțin răspândite, cum ar fi digitalizarea durabilă, cu scopul de a reduce emisiile de carbon.
 3.  să dezvolte competențe digitale care depășesc obiectivul de bază, cum ar fi competențele axate pe transformarea digitală durabilă.
 4.  să evalueze capacitățile de digitalizare durabilă și să remodeleze agendele politice relevante pentru a integra beneficiile utilizării adecvate a instrumentelor și serviciilor online relevante.

Proiectul EcoDigital va dezvolta:

 • un program de consolidare a competențelor profesorilor pentru a extinde cunoștințele  cu privire la instrumentele și oportunitățile oferite de digitalizare.
 • un curriculum școlar care să includă toate resursele explicative și educaționale necesare privind digitalizarea durabilă.
 •  o colecție de instrumente de evaluare pentru evaluarea competențelor aferente. -recomandări utile legate de sectorul educației.

Proiectul EcoDigital va avea un impact prin:

 • abordarea lacunelor de competențe și a neconcordanțelor în materie de competențe digitale combinate cu competențe ecologice și de combatere a poluării mediului înconjurător
 • creșterea gradului de conștientizare și invitarea cetățenilor și a elevilor, în calitate de viitori cetățeni, să acționeze pentru a reduce impactul digitalizării crescute
 • asupra mediului
 • îmbunătățirea educației, atât la nivel școlar, cât și la orice alt nivel de învățământ, cu privire la combinarea competențelor digitale și a celor ecologice

Partenerii proiectului

Urmărește proiectul pe Social Media

Site-ul proiectului: Apasă aici!


Erasmus+ Disclaimer: "Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru realizarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar punctul de vedere al autorilor, iar agenția națională și Comisia nu pot fi considerate responsabile pentru orice utilizare care ar putea fi făcută din informațiile conținute în această publicație".


Newsletter

RO_1st EcoDigital Newsletter - May 2023

RO_EcoDigital-2nd-Newsletter - November 2023

Comunicat de presă

RO_PRESS-RELEASE-October - Comunicat de presă 1

RO_PRESS-RELEASE-November - Comunicat de presă 2

 


Galerie

         

Ne poți găsi și pe:

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram